This website uses cookies to enhance your experience.

Certificaten


Met eigen FSC®C020544  gecertificeerde bossen, zagerijen, fabrieken en kantoren op vier continenten zijn wij volledig in controle over de duurzaamheid en kwaliteit van onze houtproducten. Als een van de meest vooruitstrevende houtbedrijven in Nederland zetten wij ons in voor het milieu en nemen we binnen onze activiteiten de volle verantwoording om te letten op de bescherming hiervan. We volgen de milieuproblematiek in de herkomstgebieden van ons hout op de voet en waar nodig, bieden wij onze afladers de helpende hand bij het hanteren van een goed bosbeheer en een verantwoorde verwerking van de productie.

Koninklijke Dekker - Duurzaamheidsverslag

FSC® Hout

Dekker Hout is als groep gecertificeerd volgens de normen en principes van het Forest Stewardship Council® (FSC) en lid van FSC Nederland. Deze stichting is een initiatief van bedrijven, het Wereld Natuur Fonds, de Novib en Milieudefensie en waar de milieu-, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven samenwerken. De deelnemers zijn toonaangevende bedrijven uit alle sectoren van de markt. Lees meer over FSC® Hout en onze FSC® gecertificeerde bossen.
 
Download: FSC certificaat Dekker Hout (pdf)
Download: Dekker Hout FSC_PEFC_EUTR-Self-Declaration 2022 (pdf)

Eigen FSC® gecertificeerde bossen

Via dochteronderneming Dekma Bolivia beheren we bosconcessies in de Boliviaanse Amazone. Wij beheren al onze bosconcessies volgens richtlijnen van FSC®.  Dekma beheerd een bosareaal van bijna 470,000 hectare (11% van de grootte van Nederland). We bieden ongeveer 20.000 m3 FSC gecertificeerde hardhout producten per jaar aan voor de Europese markt.

Tot de mogelijkheden behoren niet alleen kozijnhout (foutvrij geschaafd en op lengte gekort), tuinhoutproducten (loopdekdelen, schermen, tegels, etc.) en deurcomponenten, maar ook vloerdelen, hardhout voor de GWW sector, gevelbekleding, binnendeurkozijnen en aftimmerhout (o.a. plinten en koplatten). Allemaal FSC gecertificeerd. Lees meer over FSC® Hout en onze FSC® gecertificeerde bossen.

PEFC

Het Programma for Endorsement of Forest Certfication Schemes (PEFC) is een mondiaal systeem dat voorziet in een vrijwillig, onafhankelijk internationaal boscertificeringssysteem. Dit systeem is gebaseerd op onderlinge erkenning van nationale of regionale boscertificeringssystemen en heeft eigen, onafhankelijke en internationaal geaccepteerde richtlijnen voor duurzaam bosbeheer en handelsketencertificering opgesteld. PEFC biedt de consumenten zekerheid wat betreft de duurzame herkomst en productie van hout en papierproducten door onafhankelijke toetsing van het systeem door derden.

PEFC gecertificeerd hout wordt door Dekker Hout alleen gebruikt in de houtsoorten en kwaliteiten waarvoor nog geen FSC alternatieven beschikbaar zijn.

Download: PEFC certificaat Dekker Hout.pdf
Download: Dekker Hout FSC_PEFC_EUTR-Self-Declaration 2022.pdf


GRS

GRS staat voor Global Recycled Standard geeft het aandeel gerecyclede inhoud van een product aan. Het certificaat garandeert dat alle productie processen in de keten de juiste stappen hebben ondergaan om de integriteit van het eindproduct te verzekeren. Naast het monitoren van het aandeel gerecycled kunststof staat GRS ook voor de milieu gerelateerde en sociale criteria. Net als bij FSC® en PEFC wordt tevens de hele handelsketen gecontroleerd door onafhankelijke certificeerders.

Download: GRS Certificaat Koninklijke Dekker Hout 2023

MTCC

Maleisië beschikt over een eigen, onafhankelijk en op internationale richtlijnen gebaseerd systeem voor duurzaam bosbeheer, de Malaysian Criteria and Indicators (MC&I). De controle is in handen van de onafhankelijke Malaysian Timber Certification Council (MTCC). Het hout met een MTCC-certificaat geeft nog geen garantie op duurzaam bosbeheer op dit moment, maar wel voor de legale oorsprong en wordt door Dekker Hout op de Nederlandse markt aangeboden in de houtsoorten Meranti en Merbau in het geval van ontoereikende aanvoer FSC gecertificeerd raam-, deur- en kozijnhout.

KOMO® Certificaten

Download: Geprofileerde (onder)delen voor timmerwerk.pdf
Download: Certificaat 33359/24 Gevingerlast hout voor niet-dragende toepassingen
Download: Geoptimaliseerd hout voor niet-dragende toepassingen.pdf
Download: Certificaat 21087/24 Binnendeuren Austria Deuren

CE Markering

Ten aanzien van CE markering voor massief houten wand- en gevelbekleding verwijzen wij u voor informatie naar het specifieke informatie blad van Centrum Hout ( http://www.centrumhout.nl) en de Nederlandse norm NEN-EN 14915.

Hieronder treft u onze tabel met producten met bijbehorende CE codering. Wij wijzen u erop dat o.a. in de kolom brand en rookklasse en meerdere producten staan met classificatie NPD ( “No Performance Determined”) , waardoor dit product niet voldoet aan de eisen voor een bouwwerk conform bouwbesluit. Bij verwerking van dit product dient u aanvullende maatregelen (bijvoorbeeld brandvertragend behandelen) te nemen opdat het product wel voldoet aan het bouwbesluit.

De tabel en deze informatie tezamen met de vermelding op de door u ontvangen “pakbon” vormen tegelijkertijd de fabrikant-eigen verklaring en conformiteitsverklaring namens de Dekker Hout Groep.

Wij hebben gekozen voor deze oplossing daar het niet mogelijk is om elke product te voorzien van het benodigde CE-merk.

Download: prestatieverklaring.pdf
Download: Producten CE-DOP site v14.xls

Keurhout

Keurhout staat voor duidelijkheid en betrouwbaarheid als het gaat om de levering van aantoonbaar duurzaam geproduceerd hout en hout van aantoonbaar legale herkomst. Het systeem biedt zekerheid over de herkomst van het hout. Dat wordt gecontroleerd door onafhankelijke certificeringsorganisaties en biedt flexibiliteit in de mengverhouding binnen een Keurhout-product, samengesteld uit verschillende, toegelaten houtstromen.

Download: Keurhout certificaat 2024

Loading
Loading